Vad behöver jag just nu?

 

Den tuffa coronavåren har ställt krav på vår förmåga att återhämta oss och ta oss igenom kriser. Vi frågade därför coach Carina Granö-Träskelin närmare om återhämtning speciellt i en kris som denna.  Vad kan vi göra för att stärka oss och stärka vår återhämtning?

Med hjälp av följande tips kanske du hittar just ditt sätt att orka med sommarens utmaningar.


Se
över din sömn

Att få tillräckligt med sömn hör till våra grundbehov. Under kristider sover vi bevisligen sämre. Vi slappnar inte av lika lätt och det tar längre tid för oss att somna. Därför är det viktigt att du ser över dina  sömnrutiner. Du klarar av så mycket mer, när du är utvilad. Känn efter när du är pigg då du stiger upp – det är ditt mätetal på hur mycket sömn du behöver.


Rör på dig och ta vara på de goda vanorna

Coronavåren har fört med sig mera rörelse, motion och utevistelse i många personers vardag. Den här goda vanan är bra att hålla kvar. Att vara utomhus i sig redan lugnar. I tider då vi försöker vara försiktiga med fysisk kontakt, är utomhusvistelse dessutom ett bra sätt att träffa vänner och samtidigt kunna hålla säkerhetsavstånd.

 

Hitta din viktiga person

Du – vi alla – behöver ett socialt sammanhang för att må bra. Men det behöver inte vara en stor umgängeskrets. Men var och en behöver en person! Redan med bara en person kan vi skapa resiliens – motståndskraft. Hitta därför personen som är din viktiga person. En person som du kan lita på.

 

Hitta ditt eget varför

Om man har ett varför, kan man överleva så gott som vad som helst. Men det betyder inte att du behöver förändra världen. Det viktiga är att vi känner att vi har ett syfte. Det kan vara t.ex. att hjälpa barnen med skolgången eller hjälper sina föräldrar.  Genom att hjälpa andra börjar också vi själva må bättre. Att be om hjälp ger i sin tur en annan person ett syfte. På det här sättet skapar vi en kedjereaktion av välmående.


Förverkliga förändring

Mycket handlar just nu om att starta om och att ta till vara det som den här våren har fört med sig. Har du själv funderat på en förändring i ditt liv? Då kan det var rätt läge just nu att förverkliga den förändringen.  I den processen kan en professionell coach vara ett stöd under vägen mot nya mål. 

 

Slutligen, fråga dig själv vad du kan göra 15 minuter om dagen för att stärka dig själv?  Pricka in din stund innan jobbet eller då du kommer hem från jobbet. Passa då på att göra sådant som du tycker om och som gör dig glad.

 


Vill du boka en tid till coach Carina Granö-Träskelin? Fråga efter lediga tider via chatten i nedre högra hörnet.