Förändring med enkla medel 

 

Den dagen du, som café- eller restaurangägare, bestämmer dig för att göra en förändring, behöver det nödvändigtvis inte vara fråga om det största och dyraste projektet. Du kan göra en förändring med rätt enkla medel och i en mindre skala till att börja med, påminner Björn Helsing, rådgivare inom restaurangbranschen.

– Men man måste börja med att våga bryta gamla mönster för att kunna genomföra en förändring, säger Helsing.

Då kan ett par utomstående ögonpar vara till hjälp och stöd. Björn Helsing arbetar med koncept- och verksamhetsutveckling inom restaurangbranschen både inom den privata och den offentliga sektorn.

Helsings arbete går ut på att göra en kartläggning över ett cafés eller en restaurangs verksamhet. I sin kartläggning går han igenom verksamhetens alla delområden, allt från personalfrågor till råvaror och arbetsmetoder. Kartläggningen ger sedan dig som krögare eller caféägare verktygen för att kunna gå vidare i förändrings- och utvecklingsprocessen.

Enligt Helsing kan man se kartläggningen som en början på ett mera långsiktigt arbete. Dessutom behöver det inte nödvändigtvis vara en dyr investering. Det kan räcka med några tusenlappar till att börja med, menar Helsing.


Har du funderat på utveckling och förändring?
Ta kontakt i chatten eller per e-post
för att boka ett inledande möte med Björn Helsing.