3 goda orsaker att stärka din resiliens i höst

Coach Carina Granö-Träskelin ger dig tre orsaker att stärka din personliga resiliens i höst.

1. Du är bättre förberedd på kommande utmaningar. Det sker olika slags förändringar och kriser under hela vårt liv – både i mindre och större skala och av alla de slag. Det kan vara fråga om allt från byte av jobb, dieter till olika händelser i samhället. Genom att stärka din personliga resiliens är du bättre förberedd på att möta en förändring eller en kris då den väl inträffar.

2. Du hittar nyanserna i dina känslor. Du blir bättre på att identifiera dina känslor, vad de berättar för dig och vad du ska göra med känslorna. På så sätt kan du också hitta ett sätt att inte låta känslorna ta över utan hålla dig lugn genom en kris. Genom att jobba med dina känslor, hittar du också nyanserna i dina känslor. Vi mår inte bara bra eller dåligt utan det kan kännas till exempel fantastiskt, inspirerande, sorgset eller irriterande.

3. Du hittar din strategi. För att kunna möta och hantera en kris eller en knepig situation behöver du förutom att vara förberedd också ha en strategi. Du behöver hitta dina sätt att vara förberedd, men också ha dina sätt för hur du ska ta dig igenom situationen. Har du en strategi om någonting oväntat händer eller om det kommer eventuella bakslag?


Är du intresserad av coachning eller gruppcoachning för ditt team?
Ta kontakt i chatten, så berättar vi mera!
Det går också bra att mejla på info@supportme.fi.


 

Text: Yasmine Hedman
Bilder: Hannah Kjellman och Felicé Hendersson