Så leder du en kreativ bransch

En kreativ och rörlig bransch med snabba ryck. Det är restaurangbranschen i ett nötskal. Björn Helsing, rådgivare inom HORECA-sektorn, ger sina fem bästa tips för ett lyckat ledarskap i branschen.

1. Ha tydliga målsättningar och en tydlig grundidé som du kan förmedla till dina anställda. Dina anställda behöver förstå din tanke och din idé bakom verksamheten.

2. Bygg förtroende hos dina anställda. Jobba med frihet under ansvar.  Det är viktigt att alla anställda känner sig delaktiga. Då finns också tryggheten att de är med ombord vid förändringar eller då den där extra bussen med matgäster svänger in på gården.

3. Du behöver flexibilitet i ditt ledarskap. Ledarskapet kan inte vara låst. Du bör kunna leda också då det svänger, ibland med väldigt snabba ryck. Finns det någonting som du kan delegera och samtidigt öka delaktigheten?

4. Var nåbar och tillgänglig för din personal och också lyhörd. Det skapar du genom att också ibland jobba på golvet. Fråga dina anställda hur deras arbetsvardag ser ut. Det gäller att hålla personalen engagerad. Jobba på att vara med i gänget även om du inte kan vara nära hela tiden.

5. Må bra själv och satsa på ditt välmående. Om du inte mår bra själv, kan du inte heller leda framgångsrikt. Du är föredömet för personalen.

 


Behöver din restaurang eller ditt kök utvecklas? Har du frågor om Björn Helsings tjänster?
Boka tid för ett inledande möte, antingen per e-post info@supportme.fi
eller via chatten nere i högra hörnet.