Hantera höstmörkret med hjälp av lite motion

Känns det som om höstmörkret hämtar med sig tröttheten som ett brev på posten? Arbetshandledarna Jenny Julin och Anna Nordmyr på TwoSisters Consultation ger oss några tips för att komma igång med motionen och för att hålla orken uppe i höstmörkret. 

1. Hitta motivationen. Motivation får du av att göra någonting. Ibland kan bara tanken av att dra på sig träningskläder kännas tungt. Därför gäller det att hitta det som hjälper just dig att komma ut.

2. Sänk kraven på vad du anser vara träning. Det behöver inte vara den längsta löprundan eller det tuffaste gympasset. Det kan lika bra vara en promenad runt kvarteret. Huvudsaken är att du gör någonting.

3. Bygg upp dina egna mål och jobba förebyggande. Du kan ha både mindre och större mål. Om du är en kalendermänniska, planera då in motionen i din vardag.

4. Har du hittat rutiner som känns bra och som du vet att fungerar – håll fast vid dem. Om det har blivit en paus, återta då de rutiner som du vet att du mår bra av.

5. Fråga med en kompis – det gynnar er båda och ni stöder varandra. Det hjälper oftast om man har en annan person som stöd.

6. Ifall du har tappat gnistan och har svårt att komma igång, var inte rädd för att be om hjälp.


TwoSisters Consultation tillsammans med YourCoach erbjuder tjänster för såväl arbetsvälmående som välmående för privatpersoner. Läs mera här.
Kika också in TwoSisters Consultations videoföreläsningar i webbshoppen.