4 tips till företagare i restaurangbranschen

Björn Helsing, rådgivare inom restaurang- och eventbranschen, ger sina bästa tips till krögare i coronakrisen.

 

  1. Först och främst: Det här kommer ni att överleva. Det känns mörkt just nu, men det krävs att den så kallade bubblan inte får dominera alldeles för länge. Man måste snabbt ut ur den och möta en förändrad värld med nya strategier. Helst redan igår.
  2. Du är inte ensam. Nu är det av största vikt att få med teamet. Satsa på att få med dina medarbetare i strategiarbetet. Kommunikationen i restaurangbranschen är unik. Den är snabb, ändrar under loppet av en dag, den är hektisk och kräver branschkunnande för att kunna styra upp. Du och ditt team ska jobba framåt från en gemensam linje.
  3. Fokusera på nytt köpbeteende. Här måste vi utgå ifrån att värderingarna i branschen kommer att ändras.
  4. Inse att ledarskap i kris fungerar på ett annat sätt än vanligt ledarskap. Om du har permitterat din personal nu så är det viktigt att du bygger förtroende internt. Motivera och håll kontakten!


Har du frågor om Björn Helsings tjänster?

Boka tid för ett inledande möte, antingen per e-post info@supportme.fi
eller via chatten nere i högra hörnet.