Tre tips för återhämtning under semestern!

Vi är alla uppkopplade på ett eller annat sätt i dagens samhälle. Alla gånger tillåter inte heller vardagen att man kopplar ur eller bort helt. Och eposten som svämmar över efter semestern är många gånger en orsak till ångest de sista dagarna av semestern. Så hur gör man då för att slappna av? Ibland kan de enklaste tipsen göra mera än du kan tro för din egen återhämtning och styra ditt beteende på ett bra sätt.

 

Vi utgår alltid från det egna ansvaret – i det här fallet för din egen hälsa! Här kommer våra tips:

 

  1. Lägg ett mål för dina lediga veckor – hur vill du känna dig under och efter semestern? Vad är viktigt för dig?  När du skriver ner dina målsättningar och känslor för din lediga tid så kommer du också att mer eller mindre känna dig förpliktigad till dig själv.
  2. Om du inte kan eller helt enkelt vill logga ut helt under semestertiden – lägg ett eget schema: vissa tider på dagen får du ägna åt att vara uppkopplad eller svara på epost om du känner det så. Men efter att tiden är ute – lägg undan dator och telefon.
  3. Se till att du har återhämtningspauser under hela året – ibland samlas all semester under sommaren men lika mycket behöver du lediga dagar under den mörkaste vintertiden. Så försök jobba mot att du har återkommande återhämtning.