Så stärker du din ork som chef

 

Nytt år, nya tag. Har du som chef fyllt på dina reserver inför det nya året? SupportMes konsult Anna Bertills ger sina 5 bästa tips.

 

  1. Planera din tid väl. Det låter tjatigt, men försök alltid ligga steget före så att du kan planera din egen tid. Det ska finnas tid för både egen återhämtning och bolagsutveckling. I bästa fall kanske du kan kombinera båda delarna – ta en promenad samtidigt som du tänker på bolagets utveckling
  2. Lita på dina medarbetare. Kom ihåg att du inte är bäst på allt. Good enough räcker. Skapa förtroende genom att ge förtroende. Att omge sig med människor du litar på skapar en lägre stressnivå.
  3. Bygg upp personalstyrkan i små team. Det är inte av en slump som Google ofta ligger i topp vad gäller arbetsvälmående. Hela organisationen är uppbyggd i mindre team. Den vägen får du också en öppen och mer levande dialog där medarbetarna vågar prata. I kommunikativa team minskar risken för konflikter.
  4. Satsa på kompetensutveckling. Det gäller både dig själv och din personal.  Förändringstakten i samhället och i arbetslivet är så snabb och ingen har råd att luta sig tillbaka och stagnera. Ingen blir någonsin fullärd. Ta in ny kunskap hela tiden! Det märks i resultatet.
  5. Inse sömnens betydelse. Ju sämre du sover, desto mer sjunker din effektivitet. Under korta perioder är det okej att slarva med sömnen, men låt inte sömnbrist pågå för länge. Som chef är återhämtningen det viktigaste du har.