Så går en arbetstvist till

Diskrimineringsärenden, oegentligheter kring uppsägningar och hävningar är några vanliga exempel på tvister som kan uppstå mellan en arbetsgivare och en arbetstagare. Om det går så långt att man möts i domstolen – hur går processen då till?

3 tips till HR inför 2021

Stora utmaningar väntar oss i det nya året. Efter en lång tid av distansarbete och minimal social kontakt är många …

Stärk din kommunikation inför svåra samtal

Det finns tillfällen då en ledares förmåga att kommunicera ställs extra på prov. Speciellt under svåra samtal på jobbet. Hur stärker du som ledare din egen kommunikation inför sådana situationer? Coach Carina Granö-Träskelin tar upp några punkter att tänka på inför ett svårt samtal på jobbet.

Då problem på jobbet blir en arbetstvist

Vad innebär en stämningsansökan? Vad borde du tänka på redan i början av en arbetstvist? Jurist Anne Lindgren-Slotte rekommenderar att du redan i början av processen tar i beaktande särskilt 5 viktiga punkter. 

Problem på jobbet?

Vad ska man göra om ett problem på jobbet blir så stort att det inte går att lösa enbart med diskussioner? Vem kan man vända sig till då? Jurist Anne Lindgren-Slotte ger några råd på vägen.

5 nya vanor för det nya året

Ett nytt år ger även möjligheten att införa nya och hälsosammare vanor på jobbet både för dig själv och ditt team. Arbetshandledare och kostrådgivare Jenny Julin på TwoSisters Consultation ger sina 5 bästa tips. 

Är du redo för 2021?

Certifierade coachen Carina Granö-Träskelin listar fem punkter som hjälper dig att bättre klara av framtida förändringar och kriser.

Konsten att ge feedback

Vi vill ju göra ett så bra jobb som möjligt och därför behöver vi också få bekräftelse på att vi är inne på rätt spår. Att både ge och få feedback bidrar till att vi utvecklas. Coach Carina Granö-Träskelin tar upp 5 steg för bättre feedback på jobbet.

Anna Bertills: Utgå från att alla vill det goda

Kan jag inspirera just nu? Var finns mina tankar som bäst? När kan själva peppandet köra rakt ner i diket? Och hur mottagliga är olika team för budskap som blir mera “pepp och styrka? Speciellt efter ett år som 2020.

Kropp och själ hör ihop

Vi hör om alla fysiska fördelar, som motion ger oss. Men allt för ofta glömmer vi bort att den mentala biten är minst lika viktig. Välmående är inte bara fysiskt utan det är också mentalt, påminner arbetshandledarna Jenny Julin och Anna Nordmyr på TwoSisters Consultation.