Jennifer brinner för hälsa och välmående


YourCoach-teamet i Vörå växer och det allra nyaste tillskottet är fysioterapeuten, massören och personliga tränaren Jennifer Antell. 

På YourCoach jobbar Jennifer Antell med sitt största intresse och det hon gillar allra mest. Hon har nämligen ett brinnande intresse för hälsa, välmående samt människokroppens anatomi och fysiologi. 

Jennifer är elitskidåkare och har idrottat ända sedan barnsben. Hon har också tävlat bland annat i friidrott och hinderbanelöpning förutom längdåkning. Tack vare sin långa och mångsidiga idrottsbakgrund och erfarenhet av träning på elitnivå har hon lärt känna människokroppen på många plan.  Det kommer nu till stor nytta i hennes jobb för fysisk hälsa och välmående.

 

Mångsidiga tjänster för både företag och privatpersoner

Sedan början av september tar Jennifer emot fysioterapi- och massagekunder på YourCoach mottagning i Vörå. Hon drar också gruppträningar och individuella träningar samt skräddarsyr träningsprogram enligt behov och önskemål.  

Därtill jobbar Jennifer också för välmående arbetsplatser genom att erbjuda kontroller av arbetsergonomi, pausgympa och TYKY-dagar.

 

Hållningsskolan kör igång

Det är alltid extra kul att få jobba med idrottare, dra träningspass och göra upp olika slags träningsprogram tycker Jennifer. Men ergonomi ligger också nära om hjärtat.

– Jag tycker ergonomi är ett väldigt intressant område. Under mina studier insåg jag hur stor betydelse faktiskt ergonomin har för hela vår funktionsförmåga och hälsa, säger Jennifer.

I höst kommer hon därför att dra igång en hållningsskola, som passar såväl arbetsplatser som privatpersoner.

 

Ser utmaningar och möjligheter

Jennifer beskriver sig själv som en idrottstokig elitskidåkare, som alltid försöker se saker ur ett positivt perspektiv. Som person är hon väldigt målinriktad och disciplinerad. 

– Jag älskar att utmana mig själv, både fysiskt och mentalt, såväl inom idrotten som på arbetet.  Jag ser utmaningar och möjligheter – inte hinder.

Att träna och tävla är givna fritidsintressen. Men under fritiden tycker Jennifer också om att laga mat, baka och göra kreativa saker med händerna, såsom att snickra.

 

Jennifers bästa tips för en välmående arbetsplats

 

1. Sätt upp gemensamma mål för hur ni tillsammans kan öka mängden rörelse i arbetet och på arbetsplatsen. Ni kan till exempel komma överens om att använda trapporna istället för hissen eller att hålla möten vid ståbord. 

2. Ta in pausgymnastik i arbetsvardagen åtminstone några gånger i veckan.  Gör pausgymnastiken gärna tillsammans eller i mindre grupper, så blir det mycket roligare. 

3. Ta in ett träningspass tillsammans med arbetskollegorna antingen före eller efter arbetet. Varför inte cykla tillsammans till arbetet eller gör en gemensam löprunda efter jobbet.


TwoSisters Consultation tillsammans med YourCoach erbjuder tjänster för såväl arbetsvälmående som välmående för privatpersoner.
Läs mera om YourCoach och TwoSisters Consultation här.