Hur engagerar du din personal?

 

Björn Helsing har närmare trettio års erfarenhet inom restaurangbranschen som bland annat kock, restaurangchef, projektledare och företagare. Här ger han sina fem bästa tips på hur du kan engagera din personal.

1. Bygg upp samarbete i vardagen. Skapa gemensamma stunder och rutiner utifrån den verksamhet och den arbetsvardag ni har. Det är viktigt att ni hittar gemensamma stunder och dessutom ett fungerande forum för att kunna gå igenom aktuella ärenden. 

2. Ha korta möten ofta. När ni hittat ett fungerande system, gäller det att hålla regelbundna genomgångar. Håll hellre kortare genomgångar ofta än långa utdragna möten med långa mellanrum. Kundernas feedback behöver ni gå igenom genast.

3. Tydlig kommunikation. Som krögare behöver du vara tydlig inför personalen gällande din affärsidé för den ska ju genomsyra all verksamhet och alla handlingar. Personalen behöver därför känna att de verkligen kan din vision och vet vilka dina målsättningar är. 

4. Satsa på samhörigheten. Jobba på samhörigheten och ordna gemensamt program för personalen. Det kan vara till exempel inspirationskvällar eller olika utbildningstillfällen. Låt personalen inspireras.

5. Ta vara på nya tankesätt. En hög personalomsättning kan även föra med sig nya idéer och tankesätt. Fråga nyanställda om deras åsikter och be dem också ifrågasätta. Vem vet, du kan få värdefulla idéer till nya rutiner och effektivare arbetsmetoder.

 


Har du funderat på att utveckla din restaurangs verksamhet?
Ta kontakt i chatten, så hjälper vi dig vidare.
Det går också bra att mejla på info@supportme.fi.