HR


 


Att leda på mellannivå, ett ständigt HR-pussel 

 

Mellancheferna är ofta de duktigaste och mest ambitiösa på många arbetsplatser. Att både sköta den praktiska verksamheten och samtidigt leda upp personal och axla budgetansvar är krävande. Hur kan vi stärka mellanchefernas roll och ledaridentitet? Under föreläsningen går vi in på värderingar och kommunikation i yrkesrollen, men också vilka praktiska planer, dokument och avtal vi behöver ha koll på. Vi avslutar med en riskanalys i det dagliga arbetet.

 

Föreläsare: Bertills & Jung

 


Drömchef eller stresschef?

 

En föreläsning och workshop där teamarbete och ledarskapets kommunikativa förmåga står i fokus.  En välmående arbetsplats startar vid stark HR-kommunikation, hur vi talar om och till varandra. Var föds inspiration  vs. stress i den interna kommunikationen?

 

Föreläsare: Bertills & Jung

 


Leda & kommunicera i sämre tider

 

Att vara chef är inte sorglöst och glassigt för jämnan. Ekonomiska svackor, verksamhetsmässiga utmaningar och hjärtskärande uppsägningar hör vardagen till. Då behövs kommunikation, empati och förmågan att fatta beslut mer än någonsin. Här går vi in på kommunikation i sämre tider – vad händer när konjunkturen svänger? Hur kan vi förbereda oss själva och medarbetarna på svåra stunder? Hur behåller vi arbetsglädjen och dialogen när verksamheten befinner sig i kris?

 

Föreläsare: Bertills & Jung