SupportMe: #SupportYourLocals

Monelle yritykselle nämä ovat vaikeita aikoja ja nyt on aika muuttaa ajattelutapaa, jotta yritys pysyisi pystyssä. Haluamme siksi nostaa esiin muutamia vaasalaisia yrittäjiä. Juttelimme Karisman Carola Svahn-Salomäen, Loftetin Kenny Sundqvistin ja Liisa Kosken Johanna Kuoppamäen kanssa miten he ovat sopeutuneet tähän uuteen tilanteeseen. Karisma: Carola Svahn-Salomäki

 

Voitko lyhyesti kertoa yrityksestä? 

-Yrityksen nimi on Karisma ja olemme vaateliike Vaasan keskustassa, jossa olemme olleet jo 30 vuotta. Meillä on liikkeessämme laaja valikoima skandinaavisia merkkivaatteita ja asusteita. 

Minkälaisiin toimenpiteisiin olette ryhtyneet olosuhteisiin nähden?  

– Keskitymme paljon henkilökohtaiseen palveluun ja siihen, että asiakkaat pystyvät aidosti näkemään tuotteitamme liikkeessämme.  Mutta nyt joudumme ajattelemaan luovasti. Onneksi avasimme syyskuussa verkkokaupan, jonka kautta meillä on nyt mahdollisuus myydä ja palvella, jos ei ole mahdollista tulla liikkeeseemme paikan päälle. Aloitimme myös verkkokaupasta tilattujen vaatteiden kotiinkujetuksen sekä vaatteiden kotisovituksen.

Mitä saa teidät edelleen ajattelemaan positiivisesti ja uskomaan tulevaisuuteen?

-Ennen kaikkea asiakkailtamme saamani tuki. Heiltä, jotka tulevat liikkeeseemme ja heiltä, jotka ottavat yhteyttä sosiaalisen median tai verkkokaupan kautta.  Saan niin paljon energiaa heiltä, jotka ottavat yhteyttä jollain lailla, se koskettaa. Saan myös tukea monelta samalla alalla olevilta, jotka ovat ns. samassa veneessä. Uskon, että on tärkeää pysyä positiivisena ja pysyä rutiineissa niin hyvin kuin vain on mahdollista. Tämä tilanne on vain läpikäytävä ja niinhän se on kaikille.  Minulle on myös tärkeää säilyttää verkostoni ja toivoa, että kun kaikki tämä on ohi, meillä on uusia raikkaita liikeideoita,mitä voidaan käyttää. Jos haluaa nähdä jotakin positiivista, uskon että maailma tulee muuttumaan, esim. tuotannot keskittyvät enemmän kestäviin ratkaisuihin.

 


Ravintola Loftet: Kenny Sundqvist

 

Voitko lyhyesti kertoa yrityksestä? 

-Loftet on ravintola lounastarjoilulla ja cateringpalveluilla. Meillä on myös samassa yrityksessä Hemgårdenin suklaa, joka tekee käsintehtyjä suklaakonvehteja täällä kaupungissa.  Ravintola Ädelbragd Oravaisissa on myös yritys, jonka kanssa teemme yhteistyötä.

Minkälaisiin toimenpiteisiin olette ryhtyneet olosuhteisiin nähden?  

-On paljon kysymyksiä mitä pohdimme. Kaikki on loppujen lopuksi tapahtunut todella nopeasti. Olemme joutuneet mukautumaan tilanteeseen, joten olemme esimerkiksi siirtyneet  tekemään ainoastaan noutoruokaa. Olemme myös aloittaneet ruoan kotiinkuljetuksen iltapäivisin meidän työntekijöidemme kotimatka-alueella. Näin minimoidaan ylimääräisiä kustannuksia ja teemme kotiinkuljetukset niin tehokkaasti kuin mahdollista. Aloitamme myös suklaakonvehtien kotiinkuljetuksen, jos suklaa maistuu jälkiruoaksi. 

Mitä saa teidät edelleen ajattelemaan positiivisesti ja uskomaan tulevaisuuteen?

-Pitää uskoa, että tämä tilanne ei jatku loputtomasti. Pitää uskoa, että kaikki tekevät sen mihin pystyvät, jotta tilanne menisi ohi niin nopeasti kuin vain mahdollista ja että kaikki kantavat myös vastuunsa. Sitten kun tilanne kääntyy on vain toivottava ja uskottava, että ihmiset haluavat tehdä muuta kuin vain istua kotona ja haluavat ulos tapaamaan ystäviä ja kollegoita. Arkipäivä tulee taas jossain vaiheessa!

 


Liisa Koski: Johanna Kuoppamäki

 

Voitko lyhyesti kertoa yrityksestä? 

-Liisa Koski on yli 100 vuotta vanha herkkukauppa. Myymme kahvia, teetä, suklaata, lahjatavaraa ja kaikkea muuta hyvää. 

Minkälaisiin toimenpiteisiin olette ryhtyneet olosuhteisiin nähden?  

-Nyt näin pääsiäisen lähestyessä aloitamme tuotteiden ilmaisen kotiinkuljetuksen. Tämä tarkoittaa, että asiakkaat voivat tilata tuotteet etukäteen ja me toimitamme tuotteet kotiin.  

Mitä saa teidät edelleen ajattelemaan positiivisesti ja uskomaan tulevaisuuteen?

-Ehkä eniten se, että meillä on ihan hyvin asiakkaita vielä tilanteesta huolimatta. Kun ihmiset työskentelevät kotona, he haluavat piristää itsensä hyvällä kahvilla. Meillä on tähän asti ollut hyviä päiviä, mutta ajat ovat vaikeita eikä tiedetä miltä jatko näyttää.  Mutta yritän ottaa päivä kerrallaan.