Näin vahvistat jaksamistasi esimiehenä

 

Uusi vuosi, uudet kujeet. Oletko sinä esimiehenä kehittänyt voimavarojasi alkaneen vuoden varalle? SupportMe:n konsultti Anna Bertills kertoo viisi parasta vinkkiään jaksamiseen.

 

1. Suunnittele ajankäyttösi huolella. Kuulostaa ehkä tylsältä, mutta yritä olla aina askel edellä, jotta voisit suunnitella ajankäyttöäsi. Sinun on myös löydettävä aikaa sekä omaan palautumiseesi että yrityksen kehittämiseen. Parhaassa tilanteessa voit ehkä yhdistää nämä kaksi asiaa – käy vaikka kävelyllä samalla, kun mietit kehitysideoita yrityksellesi.

 

2. Luota työntekijöihisi. Muista, että sinä et ole paras kaikessa. Riittävän hyvä on tarpeeksi. Luo luottamusta antamalla sitä itse. Stressitasosi laskevat, kun ympäröit itsesi ihmisillä, joihin luotat.

 

3. Rakenna henkilöstöä pienissä tiimeissä. Ei ole sattumaa, että Google on usein huipulla, kun on kyse työhyvinvoinnista, sillä koko organisaatio on rakennettu pienistä tiimeistä. Tällä tavoin dialogi työntekijöiden välillä on avointa ja eläväistä ja he uskaltavat tuoda mielipiteensä julki. Viestivissä tiimeissä konfliktien riski pienenee.

 

4. Panosta osaamisen kehittämiseen. Tämä koskee sekä sinua itseäsi että henkilökuntaasi. Muutostahti yhteiskunnassa ja työelämässä on nopea, eikä kenelläkään ole varaa jämähtää paikoilleen. Kukaan ei ole koskaan täysin oppinut, joten opettele siis uusia taitoja koko ajan! Huomaat, että tuloksesi puhuvat pian puolestaan.

 

5. Ymmärrä unen merkitys. Mitä huonommin nukut, sitä enemmän tehokkuutesi kärsii. Unesta voi nipistää lyhytaikaisesti, mutta älä anna unenpuutteen kestää pitkään. Esimiehenä sinun on todella tärkeää kiinnittää huomiota palautumiseesi.