Miten henkilökuntasi oikeasti voi?

Nyt jos koskaan se on erittäin olennainen kysymys. Syksyä kohti jokaisen tiiminvetäjän ja työnantajan olisi hyvä tarkistaa minkälaisessa kunnossa oma henkilökunta oikeasti on. Raskaan koronkevään jälkeen monessa työpaikassa on tällä hetkellä väsyneitä työntekijöitä.

– Nyt on hyvä aika käydä läpi niin sanotusti myrskyn aiheuttamia vahinkoja, kertoo TwoSisters Consultationin työnohjaaja Anna Nordmyr.

Tämä kevät ja kesä on ollut täynnä epävarmuutta, paljon muutoksia ja vaatimuksia joustavuudesta töissä. Johtaminen ja työnteko tällaisessa ajassa on henkisesti rasittavaa.

Kun tilanne alkaa pikku hiljaa palata oikeaan suuntaan, näemme myös selkeämmin kriisin seurauksia henkilökunnassa. Ota asia puheeksi tiimisi kanssa selvittääksesi stressitasoa. Sopiva aika siihen voisi olla, kun kaikki palaavat töihin lomailun jälkeen.

– Kysy henkilökunnalta, miten he voivat ja mitä he juuri nyt tarvitsevat, Anna Nordmyr kehottaa.

Tällaisessa tilanteessa työnohjaaja voi olla hyvä tuki ja apu . Työnohjaaja pystyy näkemään mitkä vaihtoehdot voisivat olla avuksi. Nykypäivänä löytyy paljon työkaluja ja kyselyitä juuri työterveyden ja työympäristön tarkistamista varten.

Mutta itse kysely ei ole se tärkein asia vaan tärkeintä ovat kyselyn vastaukset ja niiden huolellinen seuranta. Kyselyn tarkoitushan on pohtia ratkaisuja ja vastauksien avulla päästä eteenpäin nykyisestä tilanteesta.

-Näe henkilökuntasi tarpeet ja panosta jatkosuunnitelmaan, työnohjaaja Anna Nordmyr muistuttaa.

Monessa työpaikassa resursseja on karsittu ja talous on huono. Mutta keskittymällä jo yhteenkin asiaan, on mahdollista viedä kehitystä eteenpäin.

– Tee seulonta tuloksista, jotta saat tärkeimmät asiat esille. Fokusoi niihin asioihin ja panosta niihin, Anna Nordmyr sanoo.

Kriisiajan väsymys iskee vasta silloin kun tilanne rauhoittuu. Henkilökunta, joka on raatanut ahkerasti ja venyttänyt rajojansa, tarvitsee myös huoltoa. Jokainen työpaikka tarvitsee henkilöstön, joka on valmistautunut työelämän tuleviin myötä- ja vastoinkäymisiin.


Voit varata ajan työnohjaajalle SupportMen kautta.
Kysy vapaita aikoja sekä  hinta- että lisätietoja chat-palvelumme kautta tai sähköpostitse info@supportme.fi