Dialog ovat SupportMe:n uusimmat neuvonantajat – draamapedagogiikkaa käytetään yhä enemmän HR:ssa

SupportMe-verkosto jatkaa kasvuaan. Olemme ylpeitä siitä, että voidaan esitellä Dialog – draamapedagogiikan tietokeskus osana SupportMe-tiimiä.

Dialog on draamapedagoginen ryhmä, jonka jäsenet ovat draamapedagogit Jenny Holm, Anna Moberg ja Lotta Ventus. Dialog tulee vahvistamaan SupportMen monipuolista ja tietorikasta tiimiä ja auttaa samalla SupportMetä tavoittamaan uusia osa-alueita työelämä- ja HR-kysymyksissä.

– Draamapedagogiikka on uusi menetelmä kehittää työelämää ja työyhteisöjä, kertoo Dialogin draamapedagogit Lotta Ventus ja Anna Moberg. Pohjoismaissa tämä on kysytty menetelmä ja Suomessakin menetelmä on herättänyt huomiota uutena viestinnän ja tiimien työskentelytapana.

Draamapedagogiikka on todella paljon enemmän kuin vain teatteria. Draamapedagogiikka on menetelmä ohjata ja valmentaa työyhteisöjä. Roolipelien sekä yhteistyö- ja viestintäharjoituksien avulla voidaan kehittää ryhmädynamiikkaa, uusia työskentelytapoja, asiakaspalvelua tai jopa ratkaista ongelmatilanteita.

– Tämän päivän työelämä asettaa yhä enemmän vaatimuksia sosiaalisille taidoille, kertoo Dialogin Jenny Holm. Samaan aikaan taloudellinen tilanne vaikuttaa työyhteisöihin mitä suurimmassa määrin. Esimerkiksi miten tämä pitkä etätyöjakso on vaikuttanut ryhmädynamiikkaan? Juuri tällaisissa tilanteissa Dialog voi olla erinomainen tuki ja apu monessa työpaikassa, Holm jatkaa.

Dialog työskentelee laajalla alueella sekä kouluissa, yrityksissä että yhdistyksissä. Palvelut ovat monipuolisia. Kyseessä voi olla täydennyskoulutuksesta, työpajoista tai yhteistyöharjoituksista. Ryhmällä on eniten toimintaa Pohjanmaalla mutta toimii myös muualla Suomessa eri tehtävissä.