Fem steg för att stärka din personliga resiliens

Vill du stärka din personliga resiliens, det vill säga bli bättre på att hantera förändringar och kommande utmaningar? Coach Carina Granö-Träskelin ger dig fem områden att fokusera på för att stärka din resiliens.

1. Samarbete och relationer. Vi alla behöver ett socialt sammanhang och goda relationer för att må bra. Men du behöver inte ha en stor umgängeskrets för att skapa resiliens.  Det viktigaste är att du känner att du har någon bredvid dig som bryr sig – att du hittar din viktiga person.

2. Beredskap och mål. Vi möter många olika slags kriser, utmaningar och förändringar i vårt liv. Fundera på hur väl förberedd är du för en eventuell kris? Jobba med att sätta upp realistiska mål. Hitta dina strategier och dina sätt för att både förbereda dig för eventuella kriser och för att ta dig igenom olika utmaningar och svåra situationer. 

3. Känslorna. Vi reagerar på känslor och behöver därför lära oss att justera våra känslor. Fundera vad en känsla berättar för dig och vad du sedan gör med den känslan. Låter du till exempel negativa, arga känslor ta över eller kan du hitta sätt för att behålla ditt lugn? Till exempel ilska berättar för dig att någon/något har passerat en gräns för vad du upplever som okej. Hur du hanterar detta ger grunden för hur du mår.

4. Hälsan. Hur du rör på dig, vad du äter och hur du sover påverkar ditt välmående och hur du klara av ta dig igenom en kris. Då du mår bra, orkar du också bättre hantera förändringar och kriser. 

5. Inställning. Fundera också på din inställning. Hur ser du själv på dina möjligheter att anpassa dig till en situation och möjligheter att klara av en förändring? Ser du optimistiskt eller pessimistiskt på din situation och vilka områden behöver du i så fall jobba extra med?


Är du intresserad av coachning eller gruppcoachning för ditt team?
Ta kontakt i chatten, så berättar vi mera!
Det går också bra att mejla på info@supportme.fi.