Dialog: Se kreativ rekreation som ett alternativ

Dialogs dramapedagoger: Anna Moberg och Lotta Ventus. (Foto: Jabob Åberg)

 

Varför inte satsa på kreativ rekreation när läget tillåter att teamet återigen kan samlas. Kreativ rekreation boostar teamets spontanitet, utveckling och sociala samvaro. 

För många arbetsplatser innebar år 2020 en hel del ändrade rutiner och traditioner. Många var tvungna att ställa in och ställa om.

Se därför det nya året som ett tillfälle för teamet att satsa på någonting nytt och annorlunda. En möjlighet att medvetet jobba för att stärka samarbetet och samhörigheten i teamet. Det säger Dialog, som består av dramapedagogerna Jenny Holm, Anna Moberg och Lotta Ventus. 

Dialog lyfter fram kreativ rekreation som ett alternativ för att stärka samarbetet, spontaniteten och samhörigheten i teamet. 

Kreativ rekreation innebär gemensamma aktiviteter med inslag av till exempel drama, bildkonst eller musik.

Teamet får använda sin kreativa sida och skapa någonting tillsammans.

Då det blir dags för teamen att samlas igen efter perioden av distansarbete, kan kreativ rekreation vara ett bra sätt för teamets medlemmar att hitta tillbaka till varandra, och att få jobba tillsammans i nya miljöer.

Ett miljöombyte ökar kreativiteten och ger nytt perspektiv. 

Dialog erbjuder workshoppar som passar bra för jobbets strategi- och rekreationsdagar. Workshoppens innehåll skräddarsyr enligt teamets önskemål och behov. En workshop med Dialog kan dessutom med fördel ordnas utomhus och involvera naturen i det kreativa arbetet samtidigt som trygga säkerhetsavstånd kan beaktas.  

En rolig dag utan krav tillsammans med arbetsgänget kan ge den boost som behövs för komma igång med det nya året.

 


Vill du veta mera om dramapedagogik? Du kan läsa mera om Dialog här.
Dialog erbjuder även digitala workshoppar.

Du kan även ta kontakt via vår chat som du hittar nere i högra hörnet.