Behöver du hjälp med att utveckla din restaurangverksamhet?

 

Björn Helsing är SupportMe:s rådgivare inom HORECA-sektorn. Hans expertis omspänner allt från strategisk rådgivning till produkt- och konceptutveckling inom hela restaurang- och eventbranschen. Men vad innebär det egentligen? Vi bad Björn Helsing att berätta mera.

– Då jag blir uppringd handlar det oftast om att verksamheten har kört fast. Då gäller det för mig att hitta den där sårbara punkten, berättar Helsing.

– Då du är in i din egen verksamhet, ser man inte alltid problemet tydligt. Det kan vara väldigt små saker man låst sig fast i. Dessutom är problemet nödvändigtvis inte heller det man tror, fortsätter Helsing. 

I sådana fall kan det vara bra att ta in en utomstående rådgivare för att granska helheten. Som utomstående kan man ganska snabbt se vad problemet är. 

Helsings arbete går långt ut på att identifiera fallgroparna och sedan komma med förslag på tänkbara åtgärder. 

Processen börjar alltid från en helhetsbedömning. Den omfattar allt från arbetssätten, personalfrågor, kassaflöde, menyplanering, lagerhantering till köks- och restaurangdimensioneringen. Det här resulterar i ett förslag eller en rekommendation. Utgående från detta fortsätter jobbet med mera specifika frågor. 

Mycket av detta arbete kan göras digitalt. Fysisk närvaro brukar krävas 1-2 dagar, men det fortsatta arbetet kan väl ske på distans.

Björn Helsing har en bred erfarenhet inom branschen bl.a. som kock, köksmästare, utbildare och företagare. Men han har även erfarenhet från den svenska restaurangbranschen. 

En annan typ av utveckling som ligger nära Helsings hjärta är produktutveckling för små livsmedelsföretag. Här jobbar Helsing med olika produkters marknadsföring, receptutveckling och foodstyling inför fotograferingar och marknadsföring.

 

Behöver du hjälp med att utveckla din restaurangverksamhet? Boka tid för ett inledande möte via chatten.