Att ingjuta framtidstro och mod på marknaden är viktigt just nu


Ju tidigare vi riskhanterar, desto mindre sannolikt är det att vi faller högt. SupportMes konsult Anna Bertills ingjuter hopp hos företagare, ledare och medarbetare i undantagstillstånd.

 


Ibland inträffar plötsliga och oförutsedda händelser som slår hårt mot företagets verksamhet. Åtgärderna mot coronaviruset slår hårt mot många.

– Många känner handlingsförlamning ikväll. Den här veckan kommer säkert att vara avgörande för många små och medelstora företag. Men situationen med coronaviruset kan vi inte komma ur bara så där. Nu gäller det för alla att hitta genvägar ut ur krisen, säger Anna Bertills.

Att söka hjälp och anlita experter i tid ser Bertills som en självklarhet.

– Chocken är naturlig. Men man måste ur den bubblan ganska snabbt. Tänk efter och sök hjälp i tid. Då är sannolikheten mycket större att man kan rädda företaget och undvika en total crash.

Bertills betonar även vikten av digital närvaro under veckorna som kommer.

– Att hålla kundrelationen levande och varm utan de fysiska möten blir en utmaning för många. Tack och lov finns det outforskade möjligheter i det digitala. Kanske blir det ett uppvaknande för många, vilken potential det finns i social selling, videon, poddar och livestreams. Även här finns det sätt att skapa personliga relationer utan att ses. Nej, det är kanske inte det vi tänker på direkt. Vi vill ju ha relationer här och nu, face to face. Men när det inte går måste vi tänka om.

Att ingjuta framtidstro och mod på marknaden är av största vikt just nu.

– Det kommer en vanlig vardag efter det här. Under tiden kan ni passa på att kartlägga målgruppernas behov och ta reda på vilka tjänster ni kan erbjuda dem under rådande förhållanden. Finns det andra tjänster ni kan producera under kristiden? Fall inte in i domedagskommunikationen. Den får vi helt tillräckligt av ändå. Gör istället innehåll som stärker mottagaren i sin relation till er.

Anna Bertills påminner också om att vara uppmärksam på hur du själv drabbas och påverkas av krisen.

– Som ledare eller förman befinner du dig i en nyckelroll när krisen knackar på. Nu sätts ledarskapet på prov. Se också över din egen ork! Krisen kan påverka ditt omdöme och din förmåga att agera som chef. Också här ska man inse när det är läge att sträcka ut sin hand för stöd. Här är man inte ensam, även om det kan kännas så just nu.


Vill du veta mer om SupportMes tjänster?
Hör av dig!

Mejl: info@supportme.fi
Tfn: +358 50 354 27 20