Är du redo för 2021?


År 2020 var ett tungt år på många olika sätt. Vad än det nya året kommer att föra med sig, kan du redan nu börja förbereda dig. Certifierade coachen Carina Granö-Träskelin listar fem punkter som hjälper dig att bättre klara av framtida förändringar och kriser.

Man kan inte hindra att kriser sker – men vi kan påverka våra attityder. Genom att stärka din förmåga att återhämta dig och anpassa dig, har du lättare att anpassa dig till olika förändringar både privat och i arbetslivet. Det säger Carina Granö-Träskelin som är professionell coach på Wasa Wellness.

Hon listar fem punkter att tänka på inför det nya året 2021.

1. Ta hand om din hälsa. Var snäll och omtänksam mot din kropp. Hälsosam mat, motion, och en god sömn stärker oss. Vår kropp tärs av stress, och därför tar du dig lättare igenom utmaningar om du överlag mår bra.

2. Sträva mot din vision. Det är viktigt att ha ett mål i livet – orsaken till att du stiger upp ur sängen varje morgon. Ur ett teamperspektiv innebär det gemensamma mål. Vad är det som driver dig eller ditt team?

3. Hitta självkontroll. Lär dig att hantera dina känslor och lär dig förstå dig själv. Bearbeta negativa känslor, och undvik att låta dem gå ut över andra i din omgivning. Det underlättar när du kan namnge dina känslor – då klingar de av. Våga möta det du känner på riktigt!

4. Utveckla dina sociala nätverk. Bygg upp ditt sociala nätverk, både på jobbet och privat. Ju fler personer du har som kan stöda dig i din närhet, desto bättre. Det räcker redan med om du har en person som tror på dig och som finns där för just dig för att du ska bli stärkt. Du behöver ha i din närhet någon som du kan lita på.

5. Var förutseende. Fundera ut på förhand hur du borde agera i olika situationer. Formulera strategier mot olika typer av kriser och förändringar. Vad händer till exempel om din arbetsplats får en ny chef? Vad händer när ditt team ändrar formation? Hur tacklar du en förändring i ditt privatliv?

 

Och sist men inte minst så här inför det nya året, passa på att förändra i det lilla. Ta in en ny god vana i ditt liv. Den hjälper dig långt mer än en gammal dålig vana som du försöker förtränga och skjuta bort. När du fokuserar på det som du vill ha mer av kommer det att växa och så småningom tränga undan den gamla vanan. Vinsten är att du får mer kraft i ditt liv.

Vilken ny god vana kan du ta in just idag? För mig blir det att medvetet njuta av naturen och min hund under våra promenader.

 


Vill du veta mera om coachning?
Ta kontakt i chatten, så berättar vi mera och hjälper dig vidare.


Coach Carina Granö-Träskelin (Foton: Hannah Kjellman)