5 nya vanor för det nya året

Ett nytt år ger även möjligheten att införa nya och hälsosammare vanor på jobbet både för dig själv och ditt team. Arbetshandledare och kostrådgivare Jenny Julin på TwoSisters Consultation ger sina 5 bästa tips.

1. Hurdan stämning har ni på jobbet? Jobba medvetet på attityderna gentemot varandra och hur ni bemöter varandra. Det finns saker som vi inte kan påverka, men också faktorer som vi kan påverka genom att fundera över våra inställningar och attityder.

2. Tar ni er tid för pauser under dagen – både du och resten av ditt team? Glöm inte de små korta pauserna längs med dagen. För att kunna arbeta effektivt behöver hjärnan små mikropauser med jämna mellanrum. En kort promenad runt kvarteret eller bara titta ut genom fönstret en liten stund är en återhämtande paus mitt i arbetet.

3. Går du på dödenergi? Har du tänkt på vad du äter? Har du koll på om du dricker tillräckligt med vatten under dagen? Mitt i arbetsstressen är det lätt hänt att man bara snabbt slänger i sig någonting. Hjärnan behöver rätt energi för att kunna fungera. Även i ett sittande kontorsjobb behöver man jämnt med näring längs med hela arbetsdagen.

4. Se upp för hälsofällorna. Innan distansjobbet tog över var oftast kafferummet en hälsofälla med ett överutbud av bulla, kex och godis var och varannan dag. Se upp för dessa hälsofällor antingen på arbetsplatsen eller där hemma. Ni behöver inte förbjuda helt och hållet godsaker – men dra ner på utbudet istället.

5. Satsa på återhämtning och vila. Vi behöver återhämtning och vila utanför arbetsdagen för att orka. Stunder då vi kan koppla ifrån och gör saker som vi gillar. Redan en stund ute i friska luften erbjuder återhämtning.

 


TwoSisters Consultation erbjuder mångsidiga tjänster inom arbetsvälmående, bland annat arbetshandledning, coachning, workshoppar och föreläsningar.
Vill du veta mera, ta kontakt i chatten i nere i högra hörnet.